Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГЕРБ ИСКА
ДА СПЕЧЕЛИ СЛУЖЕБНО МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ВЪВ ВРАЦА

Парламентът най-после реши, датата на президентските и местните избори да бъде на 23 октомври. За първи път в най-новата ни история, ще имаме избори две в едно. След като през 2009, „тройната коалиция” прави всевъзможни „акробатики” с вдигане на изборния праг, мажоритарни кандидати и какво ли още не, се оказа, че ефектът е обратен, народът им гласува „вот на недоверие”. Сега новата власт се опитва да направи същото. Съчетаването на местен и президентски вот /два избора, нямащи нищо общо/ с една цел – ореолът на вожда да освети и най-затънтеното българско селце и да помогне на „нашите” хора.
Да ама за по-сигурно не е лошо да „се удари” конкуренцията. Как? С цялата строгост на закона. Полиция, прокуратура, медии, цялата държавна машина ще бъде впрегната в печеленето на изборите.
Та така и във Врачанско. Местните ГЕРБ - стратези решиха да „изкоренят” всякаква опозиция. Спрягани като опозиционни, кандидати за кметове са заплашвани, дискредитирани или направо арестувани. Общинският съвет /доминиран от ГЕРБ/ реши с. Нефела да стане квартал на Враца, респективно избори за местен кмет няма да има. Преди броени дни, „гръмна” скандала в с. Голямо Пещене. Кметът е арестуван за незаконна регистрация на 25 нови жители на селото. Не че няма основание, но интересното е, че като член на БСП, кметът „ще мъти водата” на управляващите. В същото време, справките от последното преброяване показват, че в някои врачански села, кметовете са регистрирали по настоящ адрес с по 100 – 200 души повече от тези, регистрирани по постоянен адрес. Само че тях никои не ги разследва. Защото ще се кандидатират познайте от коя партия? След като са изкарали по два – три мандата от БСП, после от НДСВ, сега ще са от ГЕРБ. И имат готов отговор за своята „принципна” позиция: „важното е да бъде добре за селото”. След като си бил кмет три мандата, какво по-добро от теб да очакват.
И си регистрират хората, и керванът си върви, и никои не ги разследва. По-голяма индулгенция от подкрепата за властта няма. А опозицията „ще гризне дървото”. Да се готвят следващите заподозрени.

Затова, по-добре местни избори във Враца да няма и да присъдим служебно победата на управляващите.

Красимир БОГДАНОВ,
Общински и Областен председател на ВМРО-БНД,
зам.-председател на Общински съвет - Враца
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM