Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УЧЕНИЦИТЕ
ОТ ОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
ДАРИХА СРЕДСТВА
ЗА ПАМЕТНИКА НА АПОСТОЛА

В навечерието на патронният си празник учениците от врачанското основно училище "Васил Левски" дариха 500 лева за възстановяване откраднатия паметник на Апостола в града. На специално тържество суматаq събрана от малките родолюбци, беше предадена на председателят на Инициативният комитет Красимир Богданов от директора на училището Румен Петков.

Гости на тържеството бяха общинският съветник ген. Валери Стаменов, Галя Георгиева от Дамски клуб "Вратица", Валентин Вълков от Инициативния комитет.
От името на комитета, Красимир Богданов обяви края на кампанията за набиране на средства за възстановяване паметника на Левски. Инициативата продължи една година и събра необходимите средства за извършване на техническите дейности. Сумата е в размер на 2650 лева, като дарения направиха учениците от врачанските училища ОУ ''Васил Левски", НУ "Софроний Врачански", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ "Христо Ботев", народният представител Георги Божинов, Иван Младенов- Управител на БКС-Враца, фирма "Белгин", Общински съвет и общинска администрация Враца, гражданите на Враца, чрез набирателни касиq поставени на 3-ти март и 24-ти май, членове и симпатизанти на ВМРО. При идентифицирането на паметника и подготовката на кампанията подкрепа оказаха Регионалният исторически музей - Враца, ЦДГ "Васил Левски" гр. Видин, НИК и фондация ВМРО. Инициативният комитет благодари на всички съмишленици за оказаната подкрепа.
В момента се извършват последните технически дейности по изработването на паметника и предстои поставянето и откриването му на площад "Васил Левски".


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM