Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЕНЕРГИЙНИТЕ МОНОПОЛИСТИ

С викове "Оставка", освирквания и възрожденски песни стотици членове и симпатизанти на ВМРО протестираха пред сградата на ДКЕВР срещу ценовия терор.
Протестиращите оставиха върху боклукчийска кофа един електромер и показаха много сметки за ток, вода и парно, които според тях са необосновани. "Не вярваме нито на агенцията, нито на правителството, защото политиката на държавата облагодетелства монополите", заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той изтъкна, че само от такса "електромер", чието въвеждане е временно отложено, монополите ще спечелят 182 милиона лева, а те ще бъдат извадени от джоба на българските потребители.
"Бихме се съгласили да дадем тези пари, ако отидат за здравеопазване, за образование, но не сме съгласни да ги даваме в джобовете на монополистите", каза Каракачанов.
Протестът е предупреждение да не се допуска необоснован натиск на монополистите за повишаване на цените на тока, водата и парното.

Протестиращите са категорични, че увеличенията на цените са спекулативни и ориентирани единствено към печалба на гърба на потребителите. Няма да търпим ценови терор, категорични са протестиращите и настояват за оставката на ДКЕВР.
В протестите се включиха и представители на ВМРО от Враца. Според областният председател на ВМРО-БНД Красимир Богданов, действията срещу монополистите имат смисъл, тъй като това стопира намеренията им за още по-високи цени на тока и водата. "След миналогодишните наши действия монополистите се отказаха от идеята за въвеждане на такса електромер и водомер, което допълнително щеше да ощети и без това обедняващия български гражданин".


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM