Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ТЕРАПЕВТИЧНО - ИНФОРМАЦИОНЕН
ЦЕНТЪР "УЗУНОВИ"

Терапевтично-информационният център "Узунови" е в унисон със съвременните изисквания за добра фармацевтична практика. Последното е задължително условие за модерно, европейско здравеопазване. Фармацевтът е информатор и консултант в лечението - това е първата стъпка в реформата на фармацията според националния конгрес на фармацевтите. Най-после фармацевтичното съсловие стана равнопоставена съсловна организация на лекари и стоматолози.
В бъдеще конкуренцията ще бъде основно на базата на индивидуалната терапевтична консултация. Тя е не само по отношение на предписаните медикаменти - важно е те да могат да се комбинират, да се определи съвместими ли са с лекарствата за други налични заболявания, спазени ли са дозите съобразно възрастта, какви са страничните действия, които евентуално биха се появили, на какъв интервал от време трябва да се прилагат. Терапевтът определя при каква температура трябва да се съхраняват медикаментите, кога - преди или след храна да се приемат, колко да продължи курса на лечение. Често пациентите търсят помощ за купиране на даден симптом, например главоболие. Трябва да се разпита пациента за евентуалната причина, преди да се даде болкоуспокояващо лекарство. Повишено кръвно налягане, шипове, недобро оросяване и още редица други са причините, провокиращи главоболието.
Или, например, - неприлагането на противоалергично средство при дерматит, съчетан със сърбеж, при възрастен мъж. 80% от възрастните мъже имат хипертрофия на простатата. Противоалергичното лекарство може да затрудни или да доведе до спиране на уринирането.
Или - прилагането на кортизонови препарати при алергични реакции. Това става в случаите на крайна необходимост, когато други противоалергични медикаменти не са дали резултат. Вътрешно не се прилагат на т.н. "пулсов принцип" и то сутрин, най-добре в 8.00 ч.
Терапевтично информационно бюро Враца е имала още преди 30 години. То е било първото за страната. Работило е винаги безплатно. Врачани и сега могат да разчитат на опита в терапията, осъвременен с новите терапевтични схеми. Последните с вещина се препоръчват от младия клиничен магистър - фармацевт Николай Узунов, зав. аптеката на Онкологичен диспансер Враца. Бюрото е на ул. "Христанчо Матов" №8. (тел. 62-05-49) и работи всеки ден от 10.00 до 19.00 ч.

Иван УЗУНОВ
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM