Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Защо реших
ДА ДАРУВАМ ЗДРАВЕ
ЧРЕЗ ПИСМО И СЛОВО

Българинът е болен. Не искам да цитирам черни статистически данни. Само ще напомня, че в тази насока Северозапада е водещ. Години наред информирам болния ни съгражданин, как да си помогне чрез популярни медицински знания. Затова отдавам заслуженото на местните масмедии. Двадесет и една година популярна здравна информация не съществува. Дори и да я има, няма институция, която да я направи до- стъпна за нуждаещите се. Изключвам здравните издания, в които четем „Редакцията не носи отговорност за публикуваното“. До 1989 година публикациите се правеха от информационните центрове към аптечните предприятия. Но те отдавна вече са спомен. Единствено, засега, това се осъществява от отделите по опазване на общественото здраве към местните РИОКОЗ. Но не е достатъчно. За джипитата и специалистите се въздържам да коментирам. А болният жадува за информация, която да му помогне да подобри състоянието си. В някой случай е необходима дори само блага дума, но това е друга тема.
Петнадесетгодишната практика на частно медицинско лице ме доведе до този извод: Което знам и мога - да го предоставя на моите съ- граждани. И без това журналистите на здравна тематика в региона се броят на пръсти. Нямам претенции да съм журналист. Но имам претенциите да съм професионалист, който на достъпен език може да предостави познанията си на интересуващите се. Това, според мен, е морален дълг на всеки здравен специалист, който има тази дарба. Въпросът е - да има желание да го стори, без да има материална изгода. Да даруваш здраве безвъздмездно. Какво по-хубаво от това и то в навечерието на Коледа. Великолепната шесторка помага на нуждаещите се чрез СМС. Чрез думи и писмо, аз подарявам знанията си на болните съграждани. Дано да помогна така.

Иван УЗУНОВ

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM