Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НА ВНИМАНИЕТО НА БЕЛОДРОБНО БОЛНИТЕ

Инидивидуалните сиропи против кашлици са вече факт. Най-после основната съставка за тяхното приготвяне – из- влекът от корените на ружа - вече се получи и във Враца. Този извлек е богат на слузни вещества. Последните действат омекчаващо и противовъзпалително. Слузните вещества потискат и зараждането на кашличния рефлекс при възпалителни заболявания в белодробните пътища. Към извлека се включват натриев бензоат и натриев бикарбонат. Тези две натриеви соли втечняват гъстите вискозни секрети и улесняват изхвърлянето им. Натриевият бензоат се излъчва чрез дихателните пътища и действа антисептично. Добавеният калиев йодит засилва действието на двете соли. Когато се прибави и амониев хлорид, още повече се улеснява отхрачването и се разширяват бронхите. Извлекът от мащерка също облекчава отхрачването, разпуска спазмите на бронхиалната мускулатура и едновременно с това действа леко антисептично и болкоуспокояващо.
Всеки случай изисква индивидуални съставки. Те се съобразяват с възрастта на болния и с общото състояние на организма. Така например - при заболяване на щитовидната жлеза калиевият йодит е противопоказен. Или - при остри бъбречни заболявания не се слага амониев хлорид. Сиропът може да се прилага и при деца. Задължително е при използването на сиропа, да се приемат повече течности и най-вече вода. Последната е най-добрия втечнител на гъстите, вискозни, жилави секрети. Назначаването на сиропа се съобразява и с точната белодробна диагноза. Например при ХОББ сиропът се прилага винаги след бронходилататора. Приготвеният индивидуален сироп облекчава дишането, улеснява отхрачването, потиска рефлекса на кашлицата. В това нуждаещите се пациенти сами ще се убедят, посещавайки частна аптека „Узунови“, където единствено могат да получат този индивидуален от- храчващ сироп.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт

 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM