Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НОВОСТ ЗА КОСОПАДА

Много са причините, водещи до косопад. Знае се, че сега е сезонът за неговото изостряне или за евентуалното му появяване. Но не се знае, че вече е създаден лосион, който има почти 100% доказан терапевтичен ефект. Това се потвърди при 20 пациенти с гнездовиден косопад (косопас). При 16 от тях има пълно покарване на косми на оголеното място. При 4 се наблюдава покарване на мъх с тенденция към растеж и оформянето на косъм. При 10 пациенти с цялостно падане на косата се спря опадване на космите, изчезна появяването им по възглавницата сутрин след ставане от сън. При ресане на косата по време на миенето й, значително се намали броя на падащите косми. Лосионът ограничава падането на косата и при фамилно обусловена алопеция. И нещо важно - пациентите, убедени в ефективността на лосиона, идват повторно за да затвърдят терапевтичния ефект. Ето защо реших да информирам нуждаещите се за тази доказана терапевтична новост. Този лосион се приготвя. Съдържа хлороцид, хинин, хлорал хидрат, салицил, бензоена киселина, витамин "В6", рициново масло и спирт. Хлороцидът действа антибактериално, което спира патогенните микроорганизми в скалпа. Хининът и хлорал хидратът засилват притока на кръв и хранителни вещества към корена на косъма (ревулзивно действие). Салицилът и бензоената киселина са отлични антисеборейни фактори. Осигуряват подсушаването на скалпа и улесняват излющването на люспите по него. С това отварят порите и улесняват дишането на косъма. Витамин "В6" засилва обменните процеси в кожата на главата. Рициновото масло улеснява проникването на гореспоменатите компоненти в дълбочина на епидермиса. Спиртът е течната носеща среда.
И един интересен факт. При 2 пациенти, в резултат на лосиона, новопоникналите косми бяха изсветлени в сравнение с останалите. По всяка вероятност това се дължи на окислителя хлорал хидрат и на променилия се пигмент в новопоявилите се косми. Лосионът може да се изготви във всяка аптека, приготвяща лекарства. Преди употреба енергично се разклаща. Нанася се чрез втриване с марлен тампон, а не с памук. С марления тампон се осигурява масажиране на скалпа (фрикции). Фрикциите се правят сутрин и вечер до леко чувство на затопляне. Косата се мие не по-често от два пъти в седмицата само с бебешки сапун. Шампоаните са противопоказни. На ден трябва да се отделя поне 10 минути за ресане на косата. Това е най-добрата гимнастика за косъма, водеща до неговото заздравяване. При косопад всякаква козметика е противопоказна. Ефектът на лосиона при необходимост може да се засили със специалния витаминен комплекс при косопад новофан.
Ако някой се интересува по-подробно за лосиона, може да научи, а и да получи новосъздадения лосион в частна аптека "Узунови".

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт

 

 

 



 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 



НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"






ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM