Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

АКТИВИРАТ СЕ ЗАБОЛЯВАНИЯТА НА НОСОГЛЪТКАТА

Есенно-зимният сезон е причина за тяхното появяване или обостряне. Носът по-често се запушва или започва да тече. Обикновено рядко му се обръща внимание. Лекуваме го, когато състоянието сериозно се влоши. Носната секреция се стича и по носоглътката. Това възпалява гърлото. Гласът понякога спада. Появява се упорита кашлица. Общо- практикуващият лекар назначава антибиотик на болен с цитираните оплаквания. Дали това е удачно, е друг въпрос. При наличие на хронично заболяване и особено на дихателно, антибиотикът е задължителен. Във всички други случаи трябва да се изчака. Изчаква се дори при малки деца. Забравиха се лекарствата, които години наред са се прилагали с успех при патология в носо- глътката. Едно от тях е багрилото трипафлавин. Действа и антибактериално спрямо стафилококи и стрептококи, които са най-честите болестни причинители за носоглътката. Намазването на гълтача (фаринкса), дъгите около него и на сливиците овладява възпалението. Трипафлавинът е подходящ при обострени хронични възпаления. При хронични хреми с разтвор на трипафлавин се мажат вътреносните ходове. Задната стена на насоглътката се санира, като цитираният разтвор се прилага като носни капки. Ефектът на трипафлавина се засилва, когато се комбинира с имуномодулатора ехинацея. Комбинацията овладява патологията както в носа, така и в гърлото. Нещо повече – тази комбинация предотвратява включването на антибиотик. Комбинацията на трипафлавин с коларголови капки дава дъбър лечебен резултат и при обострен хроничен синузит. И хроничният фарингит благотворно се влияе от трипафлавина. Незаменим лечебен ефект при тази диагноза има намазването на фаринкса с разтвор, съдържащ йод, нишадър, глицерин и спирт. Този разтвор е подходящ и при хронично болни сливици. Често е и падането на гласа, който става дрезгав, а понякога може и да се загуби. Когато причината за възпалението на ларинкса е вирусна или алергична, инхалацията на разтвор, съдържащ адреналин, еукалиптол, гоменол, алергозан и спирт овладява възпалението и гласът се възстановява.
Пиша тези редове, за да напомня за забравени лекарства, които години наред са били ефективни при възпаления на носоглътката и да кажа, че и сега са актуални. Всеки нуждаещ се може да се убеди в техния терапевтичен ефект, посещавайки частна аптека „Узунови“.

Иван УЗУНОВ
социален клиничен магистър – фармацевт

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM