Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВИНОТО И ЛЮБОВТА
МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ

Четиринадесети февруари - Ден на лозаря и Ден на влюбените. Традиционно празнуван като Трифон Зарезан. Празник на виното, което може и да лекува. То прави това, когато се приема в доза не повече от 300 мл дневно (1-2 винени чаши). И обезателно да е червено. В такава доза червената течност засилва кръвообръщението, стимулира апетита, намалява холестерола. Леко повишава кръвното налягане. Подобрява състоянието на анемично болните. За предпочитане е домашното червено винце, не богато на танини. Такова навремето беше памидовото, но отдавна вече го няма. Но дори и истинското червено винце може да раздразни стомашната лигавица и дебелото черво. Това, обаче, е рядко. Още по-рядко винцето може да доведе до безсъние. Чаша вино понякога е необходимост за двама влюбени - засилва склонността към любовни излияния, отваря вратата за истинска любов, тази, която кара човека да стане друг - благороден и великодушен.
Качества, които демокрацията отдавна унищожи.
Любовта е силата, която образува в организма веществата на благоразположението - ендорфини и енкефалини. Последните засилват имунната система, тонизират организма и обменните процеси.
Любовта е привилегия, не само за младите. Тя трябва да стане необходимост и за по-възрастните, защото се оказва, засега, единствения безплатен терапевтичен и профилактичен способ. Въпрос е - как този способ да възникне спонтанно и истински.
Когато любовта е дълготрайна - и здравето е по-стабилно. Така че любовта и винцето (в терапевтични дози) лекуват. Можем да се убедим в техните възможности.

Убедил се
в написаното
магистър-фармацевт
Иван УЗУНОВ


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM