Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕРМАТОЛОГИЧНАТА АПТЕКА
ВИ ИНФОРМИРА

Вече 15 години работя в областта на терапията на кожните заболявания. Успях да създам някои мехлеми, които се търсят от пациентите. Това доказва, че имат терапевтичен ефект. Споделям този факт с теб, читателю, за да ти бъда от помощ.
Подсичането е съпътстващо кърмаческата и ранната детска възраст. Мехлем, съдържащ витамините А, Д и Е, рициново масло в съответната мазилкова основа бързо овладява състоянието. Този мехлем се прилага и превантивно, както и за подхранване кожата на подрастващото, вместо бебешко масло. Има отлична поносимост.
Друг мехлем, изпол- зващ се при атопичен дерматит, псориазис и суха кожа, съдържа омега-3 киселини, обогатени с мастно разтворими витамини. Няма противопоказания и може да се прилага без ограничения както при възрастни, така и при малки деца. Много добре освежава всяка суха кожа.
Жените са особено суетни по отношение на своите лица. Използват най-различни кремове от реномирани фирми. Крем, съдържащ китова мас, бял восък, течен парафин, дъвка на зърна и витамините А, Е и Д е търсен особено от жени в творческа възраст. Дъвката запълва кожните пори и подобрява естествената еластичност на кожата. Това води до изпъване на бръчките. По този ефект се доближава до кремовете с хиллуронова киселина. Кремът намалява интензитета на цвета на петната по лицето. Предпазва и от увреждащото действие на ултравиолетовия спектър на слънчевите лъчи.
Всеки, който се нуждае от терапевтичната помощ на цитираните мехлеми, може да ги получи в частна аптека "Узунови".
В следващия брой на вестника, уважаеми читателю, ще информирам за други мехлеми, доказали своя ефект при хемороиди, анални фисури и трудно заздравяващи рани.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

ДЕРМАТОЛОГИЧНАТА АПТЕКА
ВИ ИНФОРМИРА

(продължение от миналия брой)

Времето се затопли. Това е предпоставка за изостряне на хемороидалната болест и аналната фисура. Сърбеж, болка, кървене при дафакация са симптомите на хемороидите. При фисурата болката е особено силна и затруднява акта на дефекация. И при двете заболявания е особено важно да бъде корикиран запека. Препоръчва се това да стане по възможно естествен начин. Сутрин, след ставане, се кляка 10-15 пъти за да се тонизира перисталтиката на червата. Изпиването на една чаша прясно изстискан портокалов сок действа слабително. Подобен ефект има супена лъжица мед, разбъркан в хладка вода. Слабително средство се взема в краен случай и не за дълъг период от време, тъй като се получава привикване. Препоръчват се осмотични слабителни средства – манитол, магнезиев сулфат, глауберова сол, дуфалак. След регулиране на запека, задължително е приемането на повече течности с оглед оводняването на фекалната маса, с което се подобрява консистенцията й, а това облекчава дефекацията. Консервативното лечение на двете болести включва приготвящ се мехлем, включващ ментол, анастезин, антипирин, резорцин, цинков окис, адреналин, сулфатиазол, хлороцид в съответна мазилкова основа. Мехлемът потиска сърбежа, добре повлиява болката, овладява кървенето, действа противовъзпалително и антибактериално. Намазването става с чист пръст в отверстието на дебелото черво и в дълбочина, колкото е възможно. Вечер преди мазането се прави студен компрес с наситен разтвор на смрадлика при външни хемороиди и седяща баня при вътрешни и анална фисура. Подчертавам – студен разтвор на смрадлика, а не топъл - топлото още повече засилва клиничните оплаквания. Този факт не се знае от пациентите. При намазването, в началото противосърбежното действие се чувства като охлаждане, а някои го оприличават на парене. Това не трябва да притеснява пациента. Сутрин също се извършва мазане. При силна болка (типична за аналната фисура, което затруднява дефекацията) намазването се извършва 10-15 минути преди дефекация, за да може тя да се осъществи безболезнено. Цитираният мехлем стабилизира хемороидалната болест след десет- дневно лечение. След това ефектът се затвърдява с мазане 2-3 пъти седмично. При топло време, макар да няма оплаквания, мазане се извършва всеки ден, за да не се обострят хемороидите. Същият този мехлем в много случаи стабилизира аналната фисура, без оперативна намеса. Това е по- твърдено от пациенти от Враца, София, Търново, Русе, Силистра. Стабилизираната анална фисура се поддържа ежедневно с мехлема. Задължително е при двете заболявания да няма запек. Забраняват се пикантните храни, тежките вина и бирата.
Всичко за двете болести може да научите, а и да получите в частна аптека „Узунови“ (тел. 62-05-49).

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM