Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МЕХЛЕМ С ШИРОК СПЕКТЪР
НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Този мехлем може да се приготви във всяка аптека, изготвяща лекарства. Съдържа хлорацид, анестезин, витамините "А", "Д" и "Е", течен парафин, перувиански балсам, ланолин и вазелин и ненаситени (омега-3) мастни киселини. Хлороцидът подтиска провокаторите на бактериалното възпаление (стафилококи и стрептококи). Анестезинът силно обезболява и действа противосърбежно. Цитираните витамини засилват обменните процеси в кожата. Перувианският балсам и омега-3 киселините стимулират образуването на нова кожа. Изключително добър лечебен ефект този мехлем има при всички видове изгаряния, независимо от какво са причинени. Превъзхожда по лечебното си действие готовите мехлеми при изгаряния - дефламол и дермазин. Напомням - не е удачно при изгаряния да се употребява йодосепт (йодът често травматизира и без това увредената от изгарянето тъкан.
Приготвящият се мехлем добре повлиява раните от залежаване (декубиталните рани). Това са дълбоко копаещи рани, често с гной в основата си. Те се почистват с риванол, а не с кислородна вода (последната изсушава увредената тъкан). След почистване мехлемът се нанася с чиста, предварително дезинфекцирана ръка. Здравият кожен участък около раната се разтрива с камфоров спирт, който засилва притока на кръв и хранителни вещества към декубиталната рана. Това ускорява заздравяването. На трето място цитираният приготвящ се мехлем повлиява и трудно заздравяващите рани, дължащи се на разширени вени (варикозни рани). Мехлемът действа и превантивно - подобрява храненето на увредената, сърбяща и изтъняла кожа, с което предотвратява отварянето на варикозна рана. Много важен факт за пациентите с разширени вени. Мехлемът се ползва с много добър ефект и при инфектирани гъбични инфекции по кожата. Ограничава възпалението при диабетните рани, които са трудно податливи на лечение. Често води до оздравяването им, с помощта и на други средства, и овладява болковия синдром. Може да се каже, че мехлемът има широк спектър на приложение. В това са се убедили хирурзи и травматолози след приложението му, но от други градове. За съжаление пациентите с цитираните заболявания не знаят че има такъв мехлем, който може да се приготви. Пиша за него, за да им помогна. Моралът ми на здравен служител ме задължава да направя това.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 

 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


2 ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COМ