Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СТУДОВА АЛЕРГИЯ

Често срещащо се заболяване за този сезон. Потърпевши са откритите части на тялото -пръсти на ръце, нос, уши. Понякога не са пощадени пръстите на краката и вътрешността на бедрата. Най-характерния симптом са червените петна, сърбящи, понякога с болки, намиращи се по оформени мефури по кожата на тялото. Сърбежът и болката се засилват при влизане от студено на топло. Понякога стават нетърпими. Заболяването се среща по-често при жени и при хора с ниско кръвно налягане. Лечението включва мехлеми и противоалергични лекарства вътрешно. Сутрин поразените участъци се намазват с кортизонови препарати, комбинирани с антибиотици. Вечер се прави меняща се баня с топла и студена вода на болните места. Последните след това се намазват с приготвен комбиниран мехлем, съдържащ камфор, ихтиол, перувиански балсам в съответна мазилкова основа. Вечер вътрешно се приема по 1 таблетка ксизал или лорано. При силна болка се включва и аспирин. Тонусът на капилярите на болните участъци се повишава с таблетки рутаскорбин или пефлавит "с". Задължително се приемат поливитаминни препарати. Препоръчва се пиенето на повече течности и консумацията на по-солени храни.
Всичко за терапията на студовата алергия всички интересуващи се могат да получат в клинико-фармацевтичен център "Узунови".

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM