Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ГРИПА

• Какво да правим за да не се разболеем от грип и какво да правим когато сме болни

Преди всичко трябва да избягваме контактите с кихащите и кашлящите хора. Предпазната маска да бъде винаги на разположение, особено ако имаме контакти с много хора. Да се мият по-често ръцете, особено когато сме извън къщи. Вечер, като се приберем, да правим гаргара с лимонов сок, разреден с вода, който в последствие да поглъщаме. Ако имаме някакви хронични заболявания - по възможност са сме по-често в вкъщи. По-често да проветряваме помещенията, в които пребиваваме. Да избягваме посещенията на обществени заведения. А защо не и да носим амулет с чесън на врата си. Чесънът е сигурна грипна профилактика от време оно. Хрянът също е изпитано средство в противогрипната профилактика. Трапезният чай "Щит" засилва съпротивителните сили на организма.
При поява на симптоми на грипно заболяване - болки в мускули, стави и очни ябълки, внезапна поява на висока температура, гърлобол, хрема, силна отпадналост - да останем на постелен режим. Незабавно да извикаме личния си лекар. Да започнем приемането на противовирусния тамифлу още в първите часове от възникване на заболяването. Да приемаме топъл липов чай и средства за понижение на температурата - особено е подходящ сиропа цилотропин, който се приготвя в аптека. Ако имаме хронично заболяване, обезателно личният лекар да следи как грипа ще се отрази на него. Симптомите на обикновения грип и свинския грип са едни и същи. Само микробиологичното изследване може да докаже за какъв грипен вирус се касае. Особено опасно е за грипно болния да не си остане в къщи на топло. Така той ще намали възможността от евентуално развитие на усложнения. И няма да разнася заразата. Ако още в началото на грипното заболяване се появи затруднение в дишането, незабавно болният трябва да постъпи в болница. Грипно болният не трябва да се паникьосва. Това може да влоши състоянието му. Трябва абсолютно стриктно да следи и спазва съветите, които лекуващият лекар му е дал.
Всичко за грипа може да научите, а и да получите в частна аптека "Узунови".

Иван УЗУНОВ
социален клиничен
магистър-фармацевт


 

 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


2 ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COМ