Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ТЕРАПЕВТИЧНА НОВОСТ

В резултат на дългогодишно експериментиране успях да създам мехлем, който много добре да овлажнява кожата и да подобрява нейния тугор. Подтиска сърбежната компонента и намалява лющенето на епидермиса. Подобрява еластичността, което дава възможност да се използва в терапията и профилактиката на стриите. Засилва подхранването на кожата и подобрява обменните процеси в нея. Ето защо е подходящ в профилактиката и лечението на псориазиса. При това заболяване задължително към мехлема се прибавя салицил, а в някои случаи сяра и боров катран. Напуканите ръце и крака са също индикации за приложението на мехлема. Добре повлиява и невродермита, който търпи изостряне през есента. Цитираният мехлем съдържа ланолин, вазелин, варова вода, витамините "А" и "Д" и омега 3, 6 и 9 ненаситени мастни киселини. Витамините и омега ненаситените мастни киселини подобряват кожните обменни процеси. Вазелинът и ланолинът подобряват проникването на компонентите в дълбочина на кожата. Съчетанието на вазелина и ланолина с варова вода подобрява задържането на вода в кожата, в резултат на което тя става еластична с подобрен тугор.
Този мехлем може да се изготви във всяка аптека, приготвяща лекарства. При силен сърбеж към мехлема се включва ментол, а при необходимост и анестезин. Мехлемът много добре омекотява ръбовете (цикатриксите) след хирургическа интервенция. Като овлажнител на кожата мехлемът превъзхожда редица готови мехлеми за тази цел.
Всичко за цитираната терапевтична новост може да научите и получите в частна аптека "Узунови".

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт

 

 

 

 

 


 

 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


2 ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COМ