Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДОКАЗАН ТЕРАПЕВТИЧЕН ЕФЕКТ

През летния сезон са чести зачервяванията в интимните области и около дебелото черво. Обикновено са съпроводени със сърбеж, а понякога - с пъпчици с гнойни връхчета. При по-пълните жени описаните оплаквания могат да се локализират под гърдите. При наличие на тези симптоми, особено ако често се проявяват, пациентът трябва да се изследва за захар. Едно-кратните нормални стойности на захарта не са гаранция, че изследваният няма диабет в спящо състояние (латентен диабет).
Описаното патологично състояние се лекува с кортизонови мехлеми, съдържащи и противогъбични компоненти, както и с цинково масло. При спиране на цитираната терапия, често заболяването рецидивира. След петгодишно търсене успях да създам линимент, осигуряващ траен лечебен ефект. Той съдържа нистатин, хлорнитромицин, анестезин и глицерин. Нистанинът унищожава евентуалните гъбички, хлорнитромицинът - бактериите, които често съпровождат гъбичките. Анестезинът обезболява и подтиска сърбежа. При много силен сърбеж може да се добави и ментол. Глицеринът спомага компонентите да проникнат в дълбочина на поразената кожа. Линиментът преди употреба енергично се разклаща и се нанася с чиста ръка на засегнатото място сутрин и вечер в продължение на 5 до 7 дена. След това профилактично се употребява 1-2 пъти седмично. Болните места се мият хигиенно само с бебешки сапун. В никакъв случай не се използват шампоани. Последните алергизират кожата и провокират оплаквания. Бельото трябва да бъде само памучно. Синтетиката е също провокативен момент.
Пациентите с описаните оплаквания могат да се убедят в трайния лечебен ефект на цитирания линимент. Всичко за него може да научите и получите в частна аптека "Узунови".
Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM