Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДАНО "СОЛОМОН"
НЕ ДОЙДЕ ВЪВ ВРАЦА

Повишаването на температурата и евентуална мъгла ще засилят размножаването на наличен грипен вирус. Това може да отключи епидемия и във Врачанска област. Всеки знае симптомите на грипа. Типичното за него е внезапното появяване на много висока температура (39 до 40 градуса) и болки в очните ябълки. При Соломоновия вирус температурата трудно се овладява и е силно главоболието.
Грипът не се лекува с антибиотици. Последните се предписват за профилактика на усложнения при хронично болни и малки деца. Здравият организъм превъзмогва инфекцията чрез симптоматични средства - температуропонижаващи и общоукрепващи. Незаменими лекарства за лечение на грипа са аналгин-хининът и цилотропинът, които се изготвят в аптека. Цитираните медикаменти над 50 години успешно са парирали различни видове грип. Те са класика в антигрипната терапия. В началото на заболяването добър ефект оказва ремантадинът. Може да се прилага и с профилактична насоченост, както и при по-големи деца. Аспиринът в различните негови разновидности също се прилага - има силен противовъзпалителен, болкоуспокояващ и температуропонижаващ ефект. Предпочита се пред парацетамоловите производни - парацетамол, колдрекс, ефералган, грипостат. Приемането на течности е задължително, както и спазването на постелен режим няколко дни. Последният е необходим за избягване на усложнения на грипа - бронхопневмонии и отити.
При грип хронично болните незабавно трябва да потърсят лекарска консултация. Грипът може да обостри налични хронични заболявания.
Антистенокардинът е добро профилактично средство при грип, защото тонизира имунната система, благодарение на веществото бета-интерферон.
Всичко за терапията на грипа може да получите в частна аптека "Узунови".

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM