Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МЛАДЕЖКИ ПЪПКИ

Младежките пъпки са типични за пубертетната възраст. Често обхващат цялото лице. Понякога имат бели връхчета (гной). Мазната кожа е предпоставка за тяхното появяване. Обикновено младежите стискат пъпките, което улеснява разпространението им по здрави кожни участъци.
При наличието на гнойни пъпки бръсненето при младежите е противопоказно. Консумацията на сладко засилва образуването на тези пъпки. Козметиката влияе негативно на пъпките. Много са готовите лосиони и мехлеми, използвани за лечение. При затегнати случаи се предписва вътрешно тетрациклин по схема за продължително време. Ще цитирам терапевтична схема с доказан ефект в лечението на младежки пъпки. Тя включва комбинация на лосиона пилифортин с препаратите имекс, зинерит и тииндерм. С пилифортина лицето се почиства сутрин и вечер. Сутрин след лосиона пъпките се мажат с имекс, а вечер след него се прилага медикамента зинерит. На обяд участъците с младежки пъпки се третират с тииндерма. Пъпките изчезват, след което пилифортинът се използва за профилактика. Антибиотичният лосион "Узунови" превъзхожда по лечебни качества пилифортина. Ефектът на лосион "Узунови" се засилва, когато се комбинира с пастата имекс.
Всичко за младежките пъпки може да се научи и получи в частна аптека "Узунови".

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър фармацевт


 

 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM