Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ХРЕМАТА ПРИ КЪРМАЧЕТА
И ДЕЦА

Хремата е неприятно страдание за кърмачетата и децата. То е по-мъчително за кърмачетата. Запушеният нос влошава дишането през него, а това затруднява кърменето или изкуственото хранене на кърмачето с биберон. Носната лигавица се почиства с физиологичен разтвор или морска пяна (стеримар). В почистените носни ходове се накапват приготвени капки, съдържащи адреналин и натриев хлорид или дестилирана вода. Накапването става преди храна, което улеснява храненето на кърмачето. Само при трайно запушено носле се предписват капки коларгол в нисък процент за няколко дена. Сухият въздух и никненето на зъби често са причина за запушване на носа на кърмачето.
При децата хремата е често явление. Обикновено секретите са гъсти, вискозни, жълтеникаво оцветени. Приготвените капки с коларгол в този случай са незаменими. Преди тях удачно е носната лигавица да се промие с капки, съдържащи трите натрия или с раз- твор от лайка, съдържащ натриев хлорид и натриев бикарбонат.
При по-големи деца капките с коларгол се поставят с тампони в носа.
При хрема с водниста секреция препоръчвам приготвените капки, съдържащи кортизон, алергозан и адреналин или ефедрин. При необходимост се предписват вътрешно противоалергични лекарства - ериус, кетотифен, ксизал. Напомням отново при алергична хрема ксилометазолинът е абсолютно противопоказен.
Всичко за хремата при децата може да научите и получите в частна аптека "Узунови". Последната е специализирана и в лечението на заболяванията на носа, ушите и гърлото.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 

 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM