Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗАБОЛЯВАНИЯТА НА НОСА
НЕ СА БЕЗОБИДНИ

Заболяванията на носа са много и разнообразни. Визирам по-често срещащите се: набъбналата носна лигавица и отделящите се секрети. Тези два симптома могат макар макар и рядко да доведат до появата на отити (възпаление) на ушите. Не рядко тези отити лекуваме и с носни капки (чрез носа по евстахиевата тръба повлияваме ушното възпаление). Възпаленият нос почти винаги активизира наличен хроничен бронхит или астматично състояние. Не случайно болният нос се окачествява като горния етаж на бронхиалната астма. Хроничноболният нос е предпоставка за появата на синузит. Последният макар и много рядко може да предизвика възпаление на мозъчната ципа (менингит). Хремата много често е причина за появата на конюктивити, особено при малките деца. Затова лекувайки хремата, косвено повлияваме и конюктивитите. Хроничната хрема води и до сухота в гърлото и възпаление на гласните връзки (ларингити).
Изнасям тези факти, за да докажа, че хремата трябва да се лекува. Схващането, че хремата с лечение и без лечение минава за една седмица, не е вярно. Когато се знае причината за хремата или за хронично запушения нос, лечение винаги има и то е ефективно. Практиката ми показва, че приготвените капки за нос и мехлеми превъзхождат по лечебни качества готовите. При точно поставена диагноза, частна аптека "Узунови" може да разреши терапевтично всеки един носен проблем.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM