Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДВА ВИДА КАПКИ ОВЛАДЯВАТ
СЕННАТА ХРЕМА

Пролетта и есента са сезоните, в които сенната хрема се изостря. Типичното за нея са обилната водниста секреция и честите кихания - няколко пъти последователно. Понякога единствен симптом е хронично запушеният нос. Сутрин, при ставане от сън, когато се стъпи с боси крака на студения под, киханията се засилват. Понякога оплакванията са толкова силни, че пречат на нормалния ритъм на живот.
Сенната хрема е предпоставка за отключване на алергичен бронхит, в някои случаи и на астма.
Два вида са капките, които овладяват острия пристъп. Те се приготвят в аптека. Доказали са, че стопроцентово го подтискат. Едните съдържат кортизонова субстанция, ефедрин, алергозан и вода. Кортизонът и алергозанът парират алергичната реакция в носната лигавица. Ефедринът свива кръвоносните съдове и намалява носната водниста секреция. Капките преди употреба се разклащат. Задължително се поставят сутрин още в леглото, лежи се 5-10 минути и не се стъпва с боси крака на пода. Сутрешното слагане на капки е от голямо значение, за да не бъдат симптомите на сенната хрема през деня интензивни. Капките са подходящи за възрастни и деца. По-леките случаи на сенна хрема се овладяват с приготвени капки, съдържащи трите натрия, ефедрин, адреналин, алергозан и вода. Те са лютиви и неподходящи за деца. Противопоказни са и при хипертоници. Двата вида капки могат да се комбинират с вътрешно прилагане на противоалергични средства - аериус, лоратидин, ксизал, кетотефен. Тези медикаменти намаляват концентрацията на активното внимание и по тази причина забавят рефлексите.
Цитираните два вида капки се приготвят един- ствено в частна аптека "Узунови".

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM