Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРЕМЕ ДА СЕ СЕТИМ И ЗА НЕГО

Времето необичайно захладя. Температурите рязко се снижиха. Това създава възможност за преохлаждане на организма. Последното, в съчетание с намалена имунна защита на организма, води до поява на простудни заболявания. На помощ идва забравеният, но не загубил терапевтичното си значение аналгин-хинин. Аналгинът действа обезболяващо и подтискащо на спазмите на гладкомускулните органи. Има и слабо противовъзпалително и силно температуропонижаващо действие. Хининът силно подтиска болестно повишената температура и обезболява. Антимикробен агент е, особено спрямо пневмококите. Той е и класика в лечението на маларията. Аналгин-хининът е незаменим при простуда и грип. Противопоказен е при анемия, бременност и някои сърдечни заболявания. Превъзхожда фервекса и колдрекса по болкоуспокоение и температуропонижение.
За разлика от аналгин-хинина, фервексът и колдрексът нямат противовъзпалителен ефект. Особено подходяща е комбинацията на аналгин-хинина с есберитокс. Последният е имуномодулатор и засилва естествените защитни сили на организма. Особено изразено е това засилване в областта на горните дихателни пътища. Препоръчвам таблетите есберитокс да се смучат. Комбинацията ускорява оздравителния процес и предотвратява необходимостта от включването на антибиотик. Производство на аналгин-хинин няма, но той винаги може да бъде направен в аптека.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM