Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ХЕМОРОИДИ

Това са разширени вени на дебелото черво. Могат да бъдат външни и вътрешни. Сърбеж, болка, кървене, чувство на дискомфорт в дебелото черво са типичните симптоми на заболяването. Топлото време обостря болестта, както и запекът и изостреният колит. Банята със студена, концентрирана смрадлика вечер е задължителна. Подчертавам студена, защото много пациенти прилагат топла, което влошава заболяването.
Много са готовите мехлеми и свещички, които се използват за лечението на хемороидите. Те не винаги осигуряват необходимия терапевтичен ефект. Сто процента резултатен е мехлемът на д-р Вълев. Това е потвърдено от пациентите в продължение на 15 години. Мехлемът притежава болкоуспокояващ, противовъзпалителен, противосърбежен и кръвоспиращ ефект.
Готовите мехлеми обикновено притежават само болкоуспокояващо свойство. Мехлемът за лечение на хемороиди "Узунов" се различава от този на д-р Вълев по по-силния си болкоуспокояващ ефект. Мехлемите могат да се комбинират със средства, раздвижващи застоялата кръв във венозните съдове. При много силна болка, неповлияваща се достатъчно от двата цитирани мехлема, се прави оглед на ректалната лигавица. Целта е да се потвърди или отхвърли диагнозата "фисура". При диагноза "фисура" ефективен е мехлема, съдържащ нитроглицерин - факт, все още непопулярен сред клиницистите.
Хемороиди се оперират само в случаите на силни кръвоизливи, застрашаващи живота на болния и при вероятност от злокачествено израждане. При топло време, дори и да няма оплаквания, двата мехлема се прилагат за профилактиране на евентуално обостряне на заболяването. По-подробна информация за болестта, както и всичко за лечението й, болните могат да намерят в частна аптека "Узунови".

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM