Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Неизвестен досега факт:

ВЪНШНОТО ПРИЛАГАНЕ НА КОФЕИН
ЛЕКУВА КОСОПАД

Локалното приложение на кофеина увеличава растежа на нова коса с 36% и удължава жизнения цикъл на косъма с цели 37%. Това доказва д-р Тобиас Фишер от университета в Йена, Германия. Фишер отбелязва, че кофеинът активира кръвообращението в скалпа, предотвратява косопада или намалява вече започнал такъв, както и стимулира растежа на нова коса и то здрава, силна и жизнена (факт неизвестен досега). Изобретателните германци създават иновативна формула, съчетаваща комбинация на кофеин с биотин, лецитин и витамин "Е". Твърдят, че тази формула успешно повлиява наследствения, хормоналния и сезонния косопад. Немският опит ми показа, че цитирания кофеин може да се включи в състава на лосион, съдържащ хлорнитромицин, салицил, бензоена киселина, витамин "В6", рициново масло и спирт, а при необходимост млечна киселина и кортизон. Този лосион, освен че повлиява косопада независимо от неговата етиология, има и антисеборейно действие (намалява омазняването на скалпа, ликвидира пърхута, премахва сърбежа и регулира мастната секреция). Лосионът има двойно действие - против себорея и косопад. Хлорнитромицинът подтиска евентуална бактериална инфекция на скалпа. Когато липсва такава, той не се слага. Салицилът и бензоената киселина свеждат омазняването на кожата на главата до минимум. Освен това в подходяща концентрация те засилват притока на кръв и хранителни вещества към корена на косъма. С това си действие те потенцират ефекта на кофеина. Витамин "В6" подобрява обменните процеси в скалпа. Рициновото масло и спиртът улесняват проникването на цитираните субстанции в дълбочина на кожата на главата. При силен косопад включването на кортизон и млечна киселина е задължително.
Преди употреба лосионът силно се разклаща. Втрива се чрез марля в скалпа сутрин и вечер.
Курс на лечение при косопад - 2 до 3 месеца.
Препоръчвам всекидневно ресане на косата по 5-10 минути (ресането също стимулира подхранването на корена на косъма с кръв и хранителни вещества). При пърхут задължително се прилага пролет и есен, дори и когато няма изразени оплаквания. Лосионът е патент на аптека "Узунови".
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM