Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

МЕХЛЕМ С ДОКАЗАН ТЕРАПЕВТИЧЕН
И ПРОФИЛАКТИЧЕН ЕФЕКТ

Отнася се за мехлем, прилагащ се при миришещи и потещи се крака. Съдържа уротропин, цинков окис, талк, глицерин, и варова вода. Уротропинът в киселата реакция на потта отделя формалдехид. Последният действа антисептично и слабо дезодориращо. Цинковият окис подсушава с8вивайки порите на кожата. Талкът засилва подсушаващият ефект на цинковия окис. Глицеринът и варовата вода улесняват проникването на цинковия окис и талка в кожата.
Мехлемът се изготвя в аптека. Той е патент на аптека "Узунови". Преди употреба се разбърква енергично за хомогенизиране на състава. Краката се измиват и с чист пръст се нанася на много тънък слой между пръстите и на възглавничките на пръстите отдолу. Това са най-силно потящите се зони. Останалите участъци от стъпалата се потят по-малко. Те също могат да бъдат третирани. Колкото кожата на краката е по-нежна, толкова слоят трябва да бъде по-тънък. В противен случай може да се случи обелване на кожата. При мъжки крак мехлемът се нанася през вечер, при дамски - през две вечери. При деца над 12 години нанасянето е през 3 вечери. След процедура от 5-6 третирания потенето и миризмата изчезват. След това мехлемът се използва превантивно 1-2 пъти седмично. При някои случаи превантивното прилагане се осъществява един път през 15-20 дена. Задължително е носенето на памучни чорапи.
Мехлемът има и слаб противогъбичен ефект. Характеризира се със стопроцентова терапевтична и профилактична активност.

Социален клиничен магистър-фармацевт
Иван Узунов 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM