Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГЪБИЧКИ ПО НОКТИТЕ

Често срещащо се заболяване са този вид гъбички. Жълтеникави петна, често променящи цвета си, задебеляване на ноктите, които понякога се деформират. Деформираните нокти е възможно да се забият в тъканта. Хирургичното премахване на гъбично-променените нокти не ликвидира гъбичната инфекция. Новопоникналите нокти отново са гъбично заразени. Класиката в лечението включва лекарства за външно приложение. Първо се прави баня с воден разтвор на сода за хляб (2 супени лъжици на 2 литра вода). Омекналите надебелени нокътни участъци се изстъргват с пиличка. Същите, както и целият нокът се намазват с течност, съдържаща спирт, йод и други противогъбични субстанции. След засъхване, цитираните места се третират с мехлема Уайдфийлд. Процедурата продължава всяка вечер до израстването на нов нокът. Процедурата на лечение е продължителна, но сигурна. Често дерматолозите назначават вътрешно противогъбични медикаменти - низорал, микомакс, фунгал. Последните имат добър ефект, но са токсични и невинаги са стопроцентно ефективни. Ако се употребяват, периодично трябва да се следят чернодробните показатели syot и sypt. Вътрешните противогъбични средства са противопоказни при чернодробни смущения. При тяхното приложение се ограничава консумацията на животински мазнини. Гъбичките по ноктите са чести при диабетиците и при дегенеративни неврологични заболявания.
Всичко за лечението на гъбичките по ноктите може да намерите в аптека "Узунови". Тук може да получите и безплатна терапевтична консултация.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM