Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СТУДОВА АЛЕРГИЯ

Не само минусовите температури са причина за нейното появяване. Тя се наблюдава и при положителни температури, когато има голяма температурна разлика. По-често е при хора с ниско кръвно налягане и със синдрома на Рейна. Червени подутини, сърбящи и болящи, когато се влиза от топло на студено и обратно, са най-характерния симптом. Най-потърпевши са откритите части на тялото - пръстите на ръцете, по-рядко носа, ушите и бузите. Не са защитени и пръстите на краката. Понякога могат да се образуват и рани.
Лечението включва мехлеми и медикаменти за вътрешно приложение. Стопроцентна ефективност има приготвящ се мехлем, съдържащ камфора, перувиянски балсам, чист ихтиол, ланолин и вазелин. Камфората засилва притока на кръв и хранителни вещества към възпалените участъци. Перувианският балсам стимулира образуването на нова, здрава кожа. Ихтиолът е противовъзпалителен агент. Ланолинът и вазелинът спомагат цитираните субстанции да проникнат в дълбочина на възпалението. Мехлемът действа не само терапевтично, но и превантивно. Нанася се с масажни движения на възпалените места. Прилага се сутрин и вечер. Вечер, преди прилагането му, се прави меняща се баня с топла и студена вода на поразените участъци. С това се постига по-добро оросяване на възпалените места, което ускорява процеса на оздравяване. При по-драматична клиника през деня се прилагат кортизонови мехлеми, комбинирани с антибиотик. Вътрешно се включва капиляротоника рутаскорбин, който също подобрява оросяването. Вътрешно се прилагат и витаминните препарати геритамин и неуробекс, които подобряват обменните процеси на кожата.
Приготвящият се мехлем може да се направи във всяка аптека, изготвяща лекарства.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM