Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КЪДЕ МОГА ДА БЪДА ПОЛЕЗЕН

(продължение от миналия брой)

Крем за лице

Кремът за лице се приготвя в аптека. Съдържа китова мас, боракс, бял восък, течен парафин, розова вода, витамин А, Д и Е, бадемово масло и дъвка на зърна. Витамините и бадемовото масло подхранват кожата. Китовата мас и восъкът създават основата, която поема горепосочените субстанции. Течният парафин е помощно средство. Розовата вода обуславя приятния аромат на крема. Бораксът играе ролята на спойващ агент. Дъвката запълва порите на кожата, с което се намалява изпаряемостта на влагата от нея. Подобреният тугор на кожата дава възможност тя да се изпъва в зависимост от нейната еластичност. Това води до чувствително намаляване на бръчките и то с биологично активни продукти, без химия.
Кремът е универсален - подходящ е както за суха, така и за мазна кожа. Типът кожа показва какъв слой да се нанася и през какъв интервал от време. Може да се прилага и при смесен тип кожа. Сухият участък се третира с по-плътен слой, а мазният - с по-тънък. Кремът е и дневен и нощен. Създава белота на кожата и маскира някой кожни дефекти, най-вече тъмни петна. Изключително добър ефект има при суха кожа. Притежава и слаб защитен ефект спрямо ултравиолетовия спектър на слънчевите лъчи. Интересен факт е, че някои мъже го предпочитат за освежаване на лицето след бръснене.
Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM