Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КЪДЕ МОГА ДА БЪДА ПОЛЕЗЕН

(продължение от миналия брой)

С ъ р д е ч н а т а     н е в р о з а

Сърдечната невроза е заболяване, при което пациентът има чувството, че сърцето му ще спре всеки момент, без да има реалната предпоставка за това. Сърцебиене, прескачане, бодежи в сърдечната област, чувство на премятане в гърдите са най-характерните симптоми. Кардиологичният преглед доказва функционални смущения, а не органични промени в миокарда. Варирането на кръвното налягане, в резултат на вегетативна нестабилност, е най-честата причина, предизвикала сърдечната невроза. Пациентът със сърдечна невроза е страдащ, без да е сърдечно болен. Той преди всичко иска съчувствие от преглеждащият го лекар.
Добър лечебен ефект при тази диагноза имат приготвящите се капки - кардиовален или капките от народния лечител Петър Димков. Освен вътрешно, тези капки могат да се прилагат и инхалационно (пациентът вдишва парите на спиртните извлеци на компонентите, които влизат в състава на капките). Парите отиват директно в мозъка и ефектът настъпва много бързо. Двата вида капки имат чудодейно въздействие, когато сърцето е здраво и няма заболяване - казват кардиолозите. Удачно е, при ускорена сърдечна дейност, пациентът със сърдечна невроза да постави на сърдечната област намокрена със студена вода и изстискана кърпа. Притискането на очните ябълки също забавя ускорената сърдечна дейност. Сърдечната невроза благоприятно се повлиява и от т.н. "дихателна гимнастика": бавно се поема въздух през носа, задържа се 10-15 секунди в гръдния кош и бавно се издишва през носа. Описаната процедура се повтаря няколко пъти. Възможно е да се получи световъртеж от повишеното доставяне на кислород в мозъка чрез дихателната гимнастика. Вечерните фрикции със студена вода са също много полезни.
Кардиоваленът или капките на народния лечител Петър Димков може да получите единствено от частна аптека "Узунови". Ефектът на капките се засилва, когато се комбинират с успокояващият сироп еунервина, който също се приготвя.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM