Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КЪДЕ МОГА ДА БЪДА ПОЛЕЗЕН
(продължение от миналия брой)

Чести са оплакванията от сухота в гърлото и чувство на заседналост - все едно, че има чуждо тяло. Това се дължи на възпаление на гълтача (фаринкса). Заболяването е известно като фарингит. Намазването на гълтача, дъгите около него и сливиците с воден разтвор на трипафлавин облекчават оплакванията. Тази процедура се прави след храна и 1 час след това не се пие вода. След този час се смучат таблети от имуномодулатора есберитокс. Последният засилва съпротивителната способност на цялата устна лигавица, включително и тази на фарингса. След таблетите есберитокс също не се пие вода, за да не се отмие лекарството. Забранява се пиенето на газирано. Разрешава се консумацията на студени храни, включително и сладолед.
При често повтарящ се обострен хроничен фарингит особено ползотворна се оказва приготвяща се течност, съдържаща чист йод, амониев хлорид, глицерин и спирт. С нея се намазват по-горе цитираните структури след храна сутрин и вечер. Веднага след намазване се забранява храненето и пиенето на вода. Двата разтвора се търсят много, поради изразения им терапевтичен ефект. Могат да се прилагат и при деца.
Разтворът на трипафлавин се използва като помощно средство в лечението на гнойната ангина. Гнойните тапички се тушират с разтвора, без да се премахват. Разтворът на трипафлавина е стопроцентов ликвидатор на налични стафилококи и стрептококи в носните входове. Трипафлавинът се прилага в стоматологичната практика при възпалени венци. Всяка аптека, изготвяща лекарства, може да приготви двата разтвора.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM