Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КЪДЕ МОГА ДА БЪДА ПОЛЕЗЕН

"Убеди се сам в лечебния ефект на нов медикамент и тогава го препоръчвай на пациент с точно поставена диагноза. В противен случай използвай старото, доказало себе си като терапия. За да се убедиш сам във възможностите на новото, а не да разчиташ само на написаното, както правят мнозина, трябва много време." Тези напътстващи думи на покойния фармаколог проф. Иван Крушков не ще забравя никога и винаги ще бъдат водещи в терапията ми като клиничен фармацевт. И така - доказани, потвърдени от практиката и търсени от пациентите са нещата, за които ще спомена в следващите редове. Капките с КОЛАРГОЛ, при необходимост комбиниран с АЛЕРГОЗАН и трите НАТРИЯ лекуват успешно както хроничния синузит, така и хроничната хрема. Те могат да се комбинират с втечнителя на гъстия, жълтеникав, вискозен секрет - ПЕЛОМИРТОЛ ФОРТЕ и с потискащия вътрешно изразената алергична реакция КСИЗАЛ. Тази тройна комбинация често елиминира необходимостта от включването на антибиотици, към които често се пристъпва с лека ръка, без да има индикации за това. При падане и загубване на гласа, доказано от специалист по уши, нос и гърло, при заболявания като ларингит, добър лечебен ефект има инхалацията с разтвор, съдържащ ЕУКАЛИПТОЛ, ГОМЕНОЛ, АДРЕНАЛИН, АЛЕРГОЗАН в спиртна основа. Тази комбинация засилва своя ефект, когато се комбинира с имуномодулатора ЕСБЕРИТОКС. Специалистите оториноларинголози добре познават състава за инхалация. Избягват да го изписват, защото се броят на пръсти в страната аптеките, приготвящи лекарства. Готовите препарати, нямат същия лечебен ефект при ларингит. Забележка: падането на гласа трябва само да е ларингиално обусловено, а не причината да е щитовидната жлеза.
Чести са гъбичните инфекции в ушната мида. Комбинацията на СПИРТ, САЛИЦИЛ И РЕЗОРЦИН, нанесена с марлен тампон (не се пипа навътре в ушния канал) в продължение на 1 седмица ликвидира напълно гъбичната инфекция. Готовите противогъбични препарати нямат тази стопроцентова ефективност. Хората с гъбична инфекция в ушната мида трябва много хубаво да подсушават болното ухо след баня. Освен това трябва да предпазват навлизането на вода в ушния канал. Чести са гъбичните инфекции в устната кухина (при употреба на антибиотици, при херпесни ангини, при хронични стомашни болести). Единствено НИСТАТИН лосионът се прилага чрез намазване с чиста ръка половин час преди храна. След храна се прилага имуномодула ТОРА ЕСБЕРИТОКС. Между храненията се прави гаргара със студен извлек от лайка и воден разтвор на сода за хляб. НИСТАТИН ЛОСИОНЪТ е средство на избор за лечение на МЛЕЧНИЦАТА (соор) при новородените и кърмачетата. Следващата сряда ще продължа с клинично-фармацевтичните си съвети, за състояния, при които са дали положителен терапевтичен ефект.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM