Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГЪБИЧНИ ИНФЕКЦИИ,
ДЪЛЖАЩИ СЕ НА ЖИВОТНИ

Най-често кучетата и котките са техните приносители. Петно, в средата безцветно, а в периферията осеяно с червени точици, е най-характерния симптом. При мокрене петното дава началото на други. Ето защо гъбично поразеният участък не трябва да се мокри. Гъбичното петно в скалпа може да предизвика гнездовиден косопад.
Ще предложа една тройна комбинация, която е стопроцентово ефективна. Всички други противогъбични средства нямат този ефект. Сутрин петната се третират с йодова тинктура, разредена със спирт. Последната е противопоказна при болна щитовидна жлеза и алергия към йод. На обяд петното се третира с бетноват "Ц". За препоръчване е пастата да бъде под формата на крем, тъй като той по-добре попива в дълбочина. Маже се не само петното, но и един сантиметър около него. Космите в областта на петното (ако има такива) предварително се премахват. Вечерта гъбично поразения участък се маже по описания начин с мехлема Уайдсфийлд. Процедурата с тройната комбинация продължава докато болната кожа не се обели и не израстне нова. При всички други случаи гъбичната инфекция не е ликвидирана и може да продължи дълго време.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM