Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ТЕРАПЕВТИЧНА НОВОСТ

Противно на очакванията, през знойното лято болките, обусловени от ставни заболявания, се засилват. На болящите места не бива да се поставя топло. Ако болките са в областта на кръста, се препоръчва спане на твърдо, за да не се огъва тъканта между болните прешлени.
Нестероидните противовъзпалителни средства са основните за потискане на възпалението и болката, както и лекарствата, предпазващи ставния хрущял от износване (хондриопротекторите). Не без значение са и мехлемите за външно приложение. Постарах се за създам течност, която освен болкоуспокояващ да има и изразен противосърбежен ефект. Ще кажете защо и противосърбежен. Защото някой от болкоуспокояващите субстанции имат и силен противосърбежен ефект. А лятото е сезонът на изразен сърбеж, предизвикан от най-различни причини. Така че пациентът с една течност ще повлияе два симптома - болка и сърбеж. Течността има голям срок на годност и може да се прилага продължително време - до две години. Наличието на двоен лечебен ефект я прави и икономически изгодна. Течността се приготвя. Тя съдържа ментол, анестезин, прокаин и спирт. Ментолът има местно обезболяващо действие върху окончанията на сетивните нерви. Силно изразен е и неговия противосърбежен ефект. Не трябва да се прилага при малки деца, тъй като може да доведе до рефлекторно потискане на дишането. Анестезинът притежава силен местен обезболяващ ефект. Освен това той има противосърбежни свойства, които засилват противосърбежните на ментола. Слабият местен обезболяващ ефект на прокаина потенцира обезболяващият на анестезина. Спиртът е носителят, в който цитираните субстанции се разтварят. Освен това той отваря порите, през които навлизат лечебните вещества.
Цитираната лекарствена форма е известна с името "обезболяващ и противосърбежен спирт "Узунови". Всяка една аптека, приготвяща лекарства, може да го изготви.

Иван Узунов,
терапевтичен дерматологичен консултант,
клиничен магистър-фармацевт
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM