Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕРМОИДНА КИСТА

Дермоидната киста представлява подутина в областта на опашката. Понякога подутината е зачервена, често силно болезнена. Когато започне да секретира, болката намалява, дори напълно изчезва. Създава се фалшивото впечатление, че процесът е ликвидиран. След известен период от време заболяването отново се възстановява. Радикалното лечение е оперативното. Много от пациентите не винаги се решават на него и търсят медикаментозно повлияване. Последното максимално облекчава състоянието, но не го ликвидира.
Вечер болното място се намазва с мехлем, съдържащ висок процент ихтиол с добавка на хлорнитромицин и сулфатиацол. При силна болка се добавя и анестезин. Намазаното място се покрива с лейкопласт. Целта е то да се затопли и се улесни отварянето на гнойното огнище. На сутринта лейкопласта се маха и болното място се обтрива със спирт с прибавени хлороцид и салицил. Почистеното място се намазва с приготвен мехлем, съдържащ банеоцин, хлороцид и сулфатиазол. Това са два антибиотика и един сулфонамид, които взаимно засилват антибактериалните си действия спрямо най-честите причинители на гнойни възпаления - стафилококи и стрептококи. Сутрешният мехлем придобива и обезболяващ ефект след добавка на анестезин. Хубаво е на болното място да се прави компрес с наситен извлек на смрадлика. Последната ограничава възпалителния процес. При необходимост вътрешно се включва макролиден антибиотик или хинолоново производно.
Цитираната терапевтична комбинация за временна стабилизация е патент на частна аптека "Узунови". Всеки интересуващ се може тук да получи подробна информация.

Иван Узунов,
терапевтичен дерматологичен консултант,
клиничен магистър-фармацевт
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM