Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДА ПОДГОТВИМ КОЖАТА СИ
ЗА НАСТЪПВАЩОТО ЛЯТО

През лятото е важно кожата да бъде хидратирана - така слънчевите лъчи няма да са безмилостни към нея. Получава се един равномерен бронзов загар, без кожата да изгори.. Освен това тя става мека на пипане, като кадифе. Това се постига с приготвен мехлем, съдържащ витамините А, Д, и Е и ненаситени мастни киселини - линолова и линоленова. Мазилковата основа представлява комбинация от ланолин, вазелин и варова вода. Нанася се на откритите части на тялото на тънък слой. Хубаво е това да става сутрин, преди излизане - така кожата се подготвя за евентуално по-късно плажуване. В областта на лицето и шията кожата запазва своя тугор и придобива естествена свежест. Превантивният мехлем може да се използва и като крем за лице. Последният е особено предпочитан от пациенти със суха, застаряваща и набръчкана кожа.
Мехлемът се ползва с терпевтична насоченост при атопичен дерматит, както и при невродерматит. Не съдържа кортизонова компонента и въпреки това подтиска в умерена степен наличен сърбеж. Овладява сърбежа на кожата при разширени вени. Добър ефект оказва и при псориазисно променена кожа. Подходящ е при подсичане при малки деца и възрастни. Съхранява се в хладилник. Единствено противопоказание е алергия към ланолин (среща се изключително рядко). Патент е на аптека "Узунови".

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM