Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

СПЕЦИАЛИЗИРАНА АПТЕКА

Аптека "Узунови" предлага всички екстемпорални (подготвящи се) форми - прахове, миксури, линименти, мехлеми, кремове, пилюли, глобули, супозитории. Специализирала се е в областта на дерматологията и отто-рино-ларингологията (уши-нос-гърлени заболявания).
Доказан е терапевтичният ефект на комбинирания мехлем, съдържащ флуцинар, цинков окис, ланолин, вазелин и варова вода при всички видове дерматити, включително и такива на алергична и бактериална основа. Мехлемът може да се прилага и при малки деца. Години наред покойната дерматоложка д-р Веса Георгиева го е предписвала с много добър ефект при цитираните заболявания. Ефектът на мехлема беше потвърден от пациенти от цяла северозападна България. Вместо противоалергични средства и кортизони, тя включваше хомеопатични препарати, които оптимизираха действието на мехлема. Морално е последният да бъде наречен на името на покойната кожна специалистка.
Доказан е и ефекта на мехлема, съдържащ витамините А и Е, рациново масло в съответната мазилкова основа, при подсичане при малки деца и възрастни. При наличие на бактериална инфекция се включва широкоспектърен антибиотик. Известен е и с името мехлем против подсичане "Узунови".
Младежките пъпки са обект на особено внимание от тинейджърите. Пъпките не трябва да се стискат. Необходимо е да се намали консумацията на сладки неща (сладкото подхранва стафилококите, които предизвикват гнойни възпаления). Лосионът против акне "Узунови" е с много добър ефект при тези пъпки. Съдържа резорцин, салицил, танин и спирт. При необходимост се прибавя и антибиотик. Лосионът се нанася само с тампониране върху пъпките, а не с размазване. Размазването изсушава кожата и довежда до обелването й. При тежки случаи на акне може да се комбинира с имекс, зинерит, фусидин или фузикарт. Лосионът "Узунови" се предпочита пред всички готови лосиони при младежки пъпки.
Цитираните приготвящи се медикаменти са потвърдени като ефикасни от практиката. Те спестяват много средства на пациентите, имащи нужда от дерматологична помощ.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM