Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НАСТЪПВА СЕЗОНА
НА АЛЕРГИЧНАТА ХРЕМА

Хронично запушен нос, обилна водниста секреция, появяваща се на пристъпи, кихане едно след друго (също с пристъпен характер), са симптомите на заболяването. Пролетта и есента обострят болестта. Пациентите с това заболяване обикновено знаят периода от време, когато оплакванията се засилват. Започва се профилактика с имунопрепарати. Или се включва кетотифен (задитен) поне три месеца преди настъпване на периода, когато алергичната хрема (ринит) се изостря. Когато дойде този период, оплакванията или липсват, или са по-поносими. При силно изразени симптоми, добър ефект оказват приготвящи се капки, съдържащи метилпреднизолон, алергозан, гентамицин и адреналин. Метилпреднизолонът има неспецифичен противовъзпалителен ефект и силна противоалергична активност. Последната се засилва от противоалергичния ефект на алергозана. Гентамицинът прифилактира евентуална бактериална инфекция. Адреналинът свива съдовете в носната лигавица и намалява нейната секреция. Капките преди употреба се разклащат. Важното е сутрин да се поставят още в леглото. Пациентът лежи 5-10 минути и ставайки от леглото не стъпва с бос крак на пода. През деня се поставят 2-3 пъти, като задължително е слагането им непосредствено преди лягане. Ефектът на капките се засилва от специалитета фортекал, който в доза 1 таблетка дневно подтиска вътрешно алергичната реакция. Той е индициран при алергичен ринит и конюктивит.
Цитираните капки са патент на аптека "Узунови". Всеки интересуващ се може да получи по-подробна консултация от клиничен магистър-фармацевт.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM