Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОЩЕ НЕЩО ЗА ХЕМОРОИДАЛНАТА БОЛЕСТ

Хемороидите са разширени вени в дебелото черво. Те могат да бъдат външни и вътрешни. Съществува наследствена предразположеност към заболяването. Много често хората с разширени вени се оплакват и от хемороиди.
Топлото време изостря болестта. Ето защо когато е топло мехлемите трябва да се употребяват превантивно, макар и да няма оплаквания. Това не винаги се има предвид. Запекът също обостря заболяването, затова той винаги трябва да се коригира. Препоръчвам на болните да пият повече течности, за да бъде фекалната маса по-мека, което улеснява акта на дефекация. И един интересен и неизвестен факт - болната простата може да изостри налична хемороидална болест.
Ще цитирам мехлем, патент на аптека "Узунови", употребяващ се както при хемороиди, така и при анална фисура. Цитирам, защото пациентите със споменатите заболявания са доволни от неговия терапевтичен ефект и го търсят. Мехлемът съдържа лидокаин, ментол, анестезин, антипирин, дерматол, норсулфазол, хлороцид и адреналин. Лидокаинът и анестезинът силно обезболяват. Ментолът подтиска сърбежа и засилва болкоуспокояването на лидокаина и анестезина. Антипиринът е силен противовъзпалителен агент. Дерматолът действа също изразено противовъзпалително и подсушаващо. Норсулфазолът и хлороцидът са антибактериални субстанции. Адреналинът свива съдовете и овладява кървенето. Мехлемът се приготвя и има срок на годност 2 години. Вечер се нанася с чист пръст след баня със студена смрадлика. Сутрин се нанася преди дефекация, за да се овладее болката и се улесни дефекацията. В много от случаите при анални фисури болката при дефекация е много силна, дори нетърпима. Тази болка често не дава възможност дефекацията да се осъществи. При по-голяма фисура се включва допълнително епителизиращ мехлем. Но за него ще говорим отделно.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM