Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПОДСИЧАНЕ ПРИ КЪРЧМАЧЕТА И МАЛКИ ДЕЦА

Подсичането се наблюдава при всички кърмачета. Кожата в областта на генеталите е силно зачервена, понякога е осеяна с пъпчици, често с бели връхчета. За лечението се използват най-различни медикаменти. Ще цитирам една терапевтична система, доказала своя ефект - тя включва прилагането на цинково масло, певизон, метиленово синьо и фенестил капки за вътрешно приложение. Цинковото масло се нанася на много тънък слой само на зачервените места - вечер. Певизонът се прилага сутрин, като същите места се намазват тъничко. Не се слага памперс докато кремът не е попил. Певизонът се прилага не повече от 4-5 дена. Когато има пъпчици с бели връхчета, те се тушират с разтвора на метиленовото синьо. В никакъв случай този разтвор да не се замества с разтвори на други багрила -пиоктанин или фуксин. Те нямат ефекта на метиленовото синьо. Ако при прилагането на тези три мазила не се получи ефект, се включват вътрешно капките фенестил. Памперсите да бъдат от един вид, да не се сменят с друга марка. Кожичката на бебето свиква с даден вид памперси и при смяна реагира с възпаление. Миенето да се извършва само с български бебешки сапун.
Тази комбинация е доказала своя ефект при не едно и две кърмачета. Профилактиката на подсичане се осъществява с мехлем против подсичане "Узунови", който се изготвя единствено в едноименната аптека. Съдържа витамините А, Д, Е, рициново масло и съответната мазилкова основа. Мехлемът се прилага без ограничение за превенция. При по-леки случаи на подсичане се прилага и терапевтично. Подходящ е за подхранване на кожичката на бебето, вместо бебешко масло.
Преди употреба мехлемът се тества за поносимост. В предишната ми практика само едно единствено бебе е дало алергия към ланолина. Тестването - намазва се на малък участък крачето на бебето. Ако до два часа от намазването няма зачервяване, мехлемът спокойно може да се употребява.
Мехлем "Узунови" при подсичане действа благоприятно и при суха кожа при възрастни.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM