Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПОДСИЧАНЕ ПРИ ВЪЗРАСТНИ

Наблюдава се както при мъже, така и при жени. Обикновено по-потърпевши са по-пълните хора. Зачервяване на кожата, съпроводено с пъпчици, някои от които могат да бъдат с бели връхчета, често наличие на сърбежна компонента, са характерните симптоми. При мъжете локализацията е в областта на тестисите и инвагиналните гънки. При жените, освен областта на гениталите, потърпевша често е и кожата под гърдите. Подсичане може да има и под мишниците, но в тази област то е рядко. Честото и продължително подсичане в цитираните зони може да бъде предвестник на начален диабет. Ето защо трябва обезателно да се изследва кръвната захар. Препоръчвам на хората с описаните оплаквания да носят памучни дрехи, включително и бельо. Да не се използват дезодоранти. Последните алергизират и създават предпоставка за провокация на подсичанията. Миенето да се извършва само с бебешки сапун. Шампоаните са противопоказни. За лечение на подсичането при възрастни се използват най-различни препарати. Ефект често липсва, или ако има той е частичен и кратковременен. Това показва дългогодишното ми проучване в тази насока. Ще цитирам един линимент, който дава почти стопроцентова ефективност. Освен това той профилактира евентуални рецидиви. Линиментът се приготвя. Съдържа глицерин, нистатин, анестезин и хлорнитромицин. Глицеринът осигурява проникването на другите съставки в дълбочина на възпалената кожа. Нистатинът унищожава гъбичките, които са в основата на кожното възпаление. Анестезинът подтиска сърбежа и евентуалната болка. Хлорнитромицинът ликвидира бактериалната компонента.
Линиментът преди употреба енергично се разклаща. Нанася се с чиста ръка на болните места сутрин и вечер. Пет до седем дни са достатъчни за пълната ликвидация на оплакванията. За профилактика на евентуален рецидив е достатъчно мазане един път на 7-10 дни.
Готов съм да дам подробна информация на всеки интересуващ се, както и цитираното лекарство, което се приготвя единствено в частна аптека "Узунови".

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM