Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НОВОСТ В ЛЕЧЕНИЕТО
НА КОСОПАДА

Пролетта е сезон, благоприятстващ падането на косата.
Падането до 120 косъма на ден е нормално. Когато при ресане падат обилно косми, или при къпане, или сутрин по възглавницата има такива, се говори за косопад. Причините за косопада са най-различни: себорея, фокални инфекции (синузит, болни зъби), анемия, проблеми с щитовидната жлеза, чернодробни смущения, диабет, хормонални аномалии, стрес, наследствена предразположеност. Установяването на причината е гаранция за стопроцентово овладяване на косопада. Пациентът го интересува проблемът да бъде овладян, ако не напълно да бъде преустановен.
Ще цитирам комбинация от един приготвящ се лосион, комбиниран с три хомеопатични препарати - фосфорус ацидикум, анакардиум и цинкум металикум. Лосионът съдържа салицил, резорцин, млечна киселина, мантол, камфоров спирт, винен спирт, витамин "В6" и преднизолон. Приложена върху кожата салициловата киселина има дразнещо и противосърбежно действие, преустановява развитието на редица патогенни микроорганизми и гъбички. Резорцинът има дезинфекционни, подсушаващи и противовъзпалителни свойства. Млечната киселина, камфоровият и виненият спирт засилват притока на кръв и хранителни вещества към корена на косъма (ревулзивен ефект). Ментолът притежава противосърбежно и силно ревулзивно действие, засилва ревулзивните ефекти на двата вида спирт и на млечната киселина. Витамин "В 6" пък засилва обменните процеси в кожата. Преднизолонът притежава силно противовъзпалително и противоалергично действие в областта на скалпа. Лосионът се втрива чрез масаж в кожата на главата сутрин и вечер. Масажирането се извършва с марлен тампон. Лосионът се прилага поне два-три месеца. Миенето на косата се извършва само с бебешки сапун. Не се използват шампоани за миене на косата.
Препоръчвам всекидневно ресане на косата в продължение на 5-10 минути - то е най-добрата "гимнастика" за корена на косъма.
Забранено е използването на козметика за главата по време на лечението. Последната засилва алергизирането на скалпа.
Лосионът се приготвя единствено в частна аптека "Узунови" в град Враца. Доставя се единствено с куриерските бюра от врата до врата. По подробна информация интересуващите се винаги могат да получат от цитираната аптека.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM