Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЛЕКАРСТВЕНА КОМБИНАЦИЯ,
ПОДХОДЯЩА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПРОСТУДА И ГРИП

Каква е разликата в симптомите на простудното заболяване и грипа? Внезапното, драматично начало, високата температура, силната отпадналост и болките в очните ябълки са типичните симптоми, които се наблюдават само при грипа. Кашлицата, хремата, главоболието, мускулните и ставни болки са общи признаци и за двете заболявания. Простудата е предпоставка организмът да стане по-лесно уязвим към вирусните инфекции на горните дихателни пътища, към които спада и грипът.
Комбинацията на микстурата цилотропин, имуномодолатора есберитокс и при необходимост на аналгин-хинин се използва за лечение както на простуда, така и на грип. Есберитоксът се прилага и за профилактика на вирози на дихателните пътища, като таблетките се смучат и един час след това не се пие вода. Цилотропинът се приготвя в аптека. Съдържа кофеин натриев бензоат, амидофен, уротропин, натриев салицилат и ментова вода. Амидофенът действа противовъзпалително и понижава болестно повишената температура. Аналогично е действието и на натриевия салицилат. Двете субстанции взаимно потенцират ефектите си. Уротропинът дезинфекцира пикочните пътища, през които става елиминирането на токсините. Кофеин натриевия бензоат улеснява постъпването на амидофена и салицилата в централната нервна система и леко повишава кръвното налягане (последното при вирусни заболявания често е ниско). Ментовата вода придава по-приятен вкус на микстурата. Есберитоксът засилва съпротивителната способност на лигавицата на гърлото и дихателните пътища. Аналгин-хининът е отлично противовъзпалително, температуропонижаващо и болкоуспокояващо лекарство. Освен това хининът има и слаб противовирусен ефект. Цилотропинът не бива да се прилага при пациенти, алергични към амидофен, аспирин, както и при деца под 12 години. Аналгин-хининът е противопоказен при бременност, анемия, сърдечно болни и малки деца. Препоръчвам на простудно и грипно болните да се гаргарат с лимонов сок, разреден с вода и да пият повече течности. Добър профилактичен ефект при цитираните заболявания има билковият чай "Щит". Последният има и противоалергичен ефект.
Всички споменати медикаменти частна аптека "Узунови" може да достави на нуждаещите се пациенти.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM