Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОТНОВО ЗА ЛЕЧЕНИЕ,
КОЕТО НЕ ВИНАГИ СЕ СПАЗВА

Много пъти съм писал за лечението на синузита. Интересът към лечението е обясним. Заболяването обикновено протича хронично. Сезонът предполага обострянето му. Подчертавам - обостреният синузит не винаги изисква включването на антибиотик. Последният е необходим при тежки състояния - гнойни секрети, които трудно се отделят. При всички други случаи антибиотикът не е индициран. Включват се препарати, улесняващи отделянето на секрета - геломиртол. Вътрешно се прилагат и противоалергични медикаменти, които подтискат алергичната реакция в болните синуси. Те имат отношение и към намаляване на секрецията. Локално се прилагат капки за нос. Доказано е, че готовите нямат ефект. Пациенти, на които са били предписани готови капки веднъж и са отчели липсата на ефект, при повторно обостряне на синузита търсят помощта на приготвяните. Когато е водеща алергичната компонента, в приготвените се включват алергозан, метил, преднизолон, ефедрин, (адреналин). Задължително се прибавя и антибиотик (гентамицин), тъй като алергията е провокация към бактериална инфекция. При наличие на гъсти, вискозни жълто-зеленикави секрети среброто (коларголът), алергозанът и ефедринът (адреналин) са задължителни съставки на приготвените капки. Капките се поставят с тампон в носа, стига да няма противопоказание за това. Последният вид приготвени капки улеснява очистването на синусите, с което се избягва необходимостта от пункция или правенето на операция. Довършителна работа в лечението на хроничния синузит е нагревката с калциеви съединения.
Подходено по описания начин се получава една сравнително трайна стабилизация на обострения хроничен процес. За профилактика през лятото се правят закалителни процедури. Готов съм терапевтично да помогна на всеки нуждаещ се. Смятам, че от написаното ще се възползват не само пациенти, а и лекуващи лекари.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM