Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗА КЪРМАЧЕТАТА

Почти всяко новородено страда от т.н. "млечница" (coop). Тя е израз на очистване на новороденото от токсични вещества, попаднали в него от майка му. Обикновено педиатрите предписват дактарин орал гел, медикамент, който не винаги се оказва достатъчно ефективен. Сто процентов лечебен ефект осигурява нистатин лосионът. Той може да се направи във всяка аптека, изготвяща лекарства. За ефекта от значение е съотношението между нистатина и глицерина. Когато то не е спазено, ефект няма.
Лосионът се нанася с чист пръст в устната кухина. Обтриват се езичето, вътрешността на бузките и небцето. Манипулацията се прави 15-20 минути преди всяко хранене. Ефектът на лосиона се оптимизира с прилагането на воден разтвор от сода за хляб. С него се обтрива устната кухина с чист пръст 1-2 пъти в денонощие.
Нистатин лосионът се прилага и при по-големи деца. При тях той се комбинира с есберитокс таблети, които задължително се смучат.
Кърмачетата страдат от т.н. "подсичане". Кожата на генеталите е зачервена, понякога осеяна с пъпчици с бели връхчета. Последните се третират с воден разтвор на метиленово синьо. В някои аптеки заменят метиленовото синьо с други багрила - метилвиолет или фуксин. Те обаче нямат лечебния ефект на метиленовото синьо относно стафилококите, които са причина за пъпчиците с бели връхчета. Зачервената кожичка се третира с мехлема против подсичане "Узунови". Съдържа витамините "А", "Д", "Е" и рициново масло в съответната мазилкова основа. Мехлемът подтиска възпалението (подсичането), а и действа превантивно, за да не се получава подсичане. Преди употреба се тества за поносимост на здрава кожа. Ако не се получи на здравата кожичка подуване и зачервяване - може да се прилага на подсеченото място. Мехлемът подхранва кожичката и може да се прилага вместо бебешко масло. Подсичането се появява когато памперсите се сменят с друг вид, тъй като кожата се адаптира към даден вид памперси.
Мехлемът се приготвя единствено в частна аптека "Узунови"- Враца. Аптеката може да ви осигури лосиона и мехлема, както и подробна информация за тях.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM