Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НОВО, ЕФЕКТИВНО СРЕДСТВО ПРИ КОСОПАД

Косопадът е често срещащо се заболяване. Много са причините, които го пораждат - себореята, смущения в дейността на щитовидната жлеза, анемията, хормоналните отклонения, заболявания на зъбите, синузитът, фамилната обремененост също има значение. Влияят още боите, каните, геловете за коса, понякога и шампоаните. Изясняването на точната причина за косопада води до неговото пълно ликвидиране.
Много са препаратите, които се използват за лечението му. След дългогодишна работа съумях да създам един приготвящ се лосион, който се прилага с добър ефект както при тотален косопад, така и при гнездовиден такъв (косопас). Съдържа салицил, резорцин, млечна киселина, ментол, камфоров спирт, спирт 70 градуса ,витамин В 6 и преднизолон "Ф". Салицилът упражнява дразнещо и противосърбежно действие, преустановява развитието на редица болестни за кожата микроорганизми, както и на гъбички. Резорцинът проявява дезинфекционни, подсушаващи и противовъзпалителни свойства. Млечната киселина засилва ефектите на салицила и резорцина. Ментолът и камфоровият спирт засилват притока на кръв и хранителни вещества към корена на косъма (ревулзивен ефект). Етиловият спирт 760 градуса е течната среда за разтваряне на твърдите лекарствени компоненти. Витамин В-6 подобрява обменните процеси в кожата. Преднизолон "Ф" е синтетичен глюкокортикостероид, притежаващ силно противовъзпалително и противоалергично действие. Лосионът се втрива с марлен тампон в кожата на главата (фрикции). Тази манипулация се прави сутрин и вечер в продължение на 2-3 месеца. Лосионът има и антисеборейно действие (намалява омазняването на скалпа, сърбежа и пърхута.) По време на лечението с лосиона косата се мие 2 пъти седмично само с бебешки сапун. Препоръчваме интензивното решене на косата (ресането е гимнастика за косъма). Чрез него допълнително се подобрява храненето на косъма, засилва се притока на кръв и хранителни вещества към него. Лосионът се приготвя само в частна аптека "Узунови" в град Враца.
Иван УЗУНОВ,
магистър-фармацевт

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM