Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

НОВ МЕХЛЕМ
ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ХЕМОРОИДИ

Хемороидалната болест е често срещаща се. От нея боледуват по-често хората със заседнал начин на живот – шофьори, работещите на бюро... Наследствената предразположеност е също от значение. Много често хората с разширени вени боледуват и от хемороиди. Сърбеж, болка, кървене след дефекация са типичните симптоми. Запекът и диарията обострят хемороидите.
Много са готовите препарати за външно приложение (мехлеми и свещички) за лечение на хемороидите. Те повлияват един или два симптома на болестта. Но не повлияват клиничната картина като цяло. След дългогодишна работа съумях да създам мехлем, повлияващ всички симптоми на хемороидалната болест. Този мехлем се приготвя в аптека. Съдържа хлорнитромицин, анестезин, антипирин, дерматол, норсулфазол, ментол, цинков окис, адреналин, лидокаин и съответната мазилкова основа. Хлорнитромицинът и норсулфазолът потискат бактериалната инфекция. Анестезинът и лидокаинът потискат болката, като взаимно засилват ефектите си. Антипиринът овладява възпалението. Дерматолът и цинковият окис свиват разширеният венозен съд (хемороидалния възел). Адреналинът спира кървенето.
Мехлемът се нанася с чист пръст на края на дебелото черво и в дълбочина (докъдето пръста влиза) при вътрешни хемороиди - сутрин и вечер. Подходящо е сутрин да се нанася преди дефекация, за да се облекчи акта на дефекация, особено ако той е болезнен. Това е особено валидно за аналната фисура. Вечер мехлемът се нанася по описания начин след баня със студена смрадлика. Студената смрадлика потиска възпалението и свива разширения хемороидален възел. Тази смрадлика засилва терапевтичния ефект на цитирания мехлем. При по-силно кървене на края на ректума се поставя парченце лед или тампон с адреналин. Мехлемът може да се комбинира с вътрешно прилагане на венотонични средства. Този мехлем се приготвя единствено в частна аптека „Узунови“ в гр. Враца.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM