Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГЪБИЧКИ,
ПРЕДИЗВИКАНИ ОТ ЖИВОТНИ

Най-често причина за тези гъбички са болните кучета и котки. Разбира се, и други животни могат да бъдат причина, но е по-рядко. Появяват се кожни оброзувания – петна. В центъра са безцветни, а в периферията са ограничени с малки червени точици. Водата е причина тези петна да се разпространяват. Ето защо трябва да се пазят от вода. Когато гъбичките са в скалпа, могат да предизвикат падане на косата. Има една терапевтична схема, която е стопроцентно ефективна при този вид патология.Сутрин петната се мажат с разтвор, съдържащ спирт и йод. Те се тампонират, като се пази околната тъкан. Пациенти, алергични към йод, или с нарушения във функциите на щитовидната жлеза, не трябва да използват цитирания разтвор. На обяд петната се мажат с бетноват “С“. За препоръчване е той да бъде под формата на крем, тъй като последният по-добре прониква в дълбочина на болната кожа. Маже се самото петно и 1 см. извън него. Ако около петното има косми, те трябва да се изскубят преди намазването. При липса на бетноват “С“, последният може да се замени с лоринден “С“. Ефектът на последния е много по-слаб от този на бетноват “С“ при този вид гъбички. Бетноват „С“ се включва и сутрин, когато цитираната по-горе течност не може да се прилага поради медицински ограничения. Вечер гъбичните петна се мажат с мехлем, съдържащ салицил, бензоена киселина и рициново масло в съответната мазилкова основа. Маже се отново самото петно и 1 см извън него. Тази тройна комбинация унищожава клиничните изяви на заболяването, както и спорите, които са причина за него. Критерий, че болестта е напълно ликвидирана, е когато кожата на болните участъци се е обелила и впоследствие те се покриват с нова кожа. Всички други противогъбични средства се неефективни при този вид гъбички. Това е потвърдено от клиничната практика.
Пиша вскичко това, за да бъда полезен за пациентите, както от клинична, така и от икономична гледна точка. Всеки, който се нуждае от тази комбинация, може да я получи от частна аптека „Узунови“ чрез посредничеството на куриерско бюро от врата до врата.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM