Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МЕХЛЕМ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПОСТХЕРПЕСНА НЕВРАЛГИЯ ПОМАГА И ПРИ СИНУЗИТ

В едно от изданията на вестника бях писал за този мехлем. Той съдържа ментол, анестезин, лидокаин, индометацин и антипирин. Индометацинът е еталон за противовъзпалително действие. То се засилва от действието на антипирина. Анестезинът и лидокаинът са местни обезболяващи субстанции, които взаимно се потенцират. Ментолът обезчувства периферните рецептори за болка.
Мехлемът се изготвя в аптека. Показал е много добър ефект при лечение на болката на невралгията след проболедуване от херпес зостер. Доста пациенти от различни крайща на България са потвърдили това. Мехлемът се използва и за лечението на ставни и мускулни болки. Ставните по-слабо се повлияват в сравнение с мускулните. Мехлемът притежава и изразен противосърбежен ефект, дължащ се на обезболяващите съставки и ментола. Хроничният сърбеж, независимо от причината, която го е породила, се овладява. Пациентите сами учат фармаколога. Пациент с хроничен синузит потърси мехлема като обезболяващ. Впоследствие още няколко потвърдиха неговото симптоматично обезболяващо действие при хроничен синузит. Естествено, гореспоменатите компоненти обуславят обезболяването доколкова, доколкото могат да проникнат в дълбочина. Индометацинът и антипиринът действат противовъзпалително, независимо че се прилагат външно. Когато се прилага на синусите над очите или на тези около носа, очите трябва да бъдат затворени, докато мехлемът не попие. Причината е, че ментолът е във висока концентрация, която може да доведе до очно възпаление.
Мехлемът не трябва да се прилага при деца под 12 години.
Ефектът на мехлема се засилва, когато се комбинира с вътрешно прилагане на Ибупром за синузит. Добър ефект се получава когато се комбинира с калциево съединение, прилагащо се за нагревка на болния синус.
Готов съм да консултирам всеки болен с хроничен синузит относно прилагането на горецитирания мехлем.


Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт
 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM