Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

В ПОМОЩ НА КЪРМАЧЕТАТА
И МАЛКИТЕ ДЕЦА

Подсичането е често срещащо се при кърмачетата и малките деца. Кожата на генеталите и около тях е силно зачервена. Може да бъде осеяна с пъпчици, които могат да бъдат и с бели връхчета. Смяната на памперсите е причина за засилване на оплакванията. Променят се кожните параметри като РН, t, влага, които активират наличните микроорганизми (гъбички, стафилококи), които пък обуславят клиничните симптоми на подсичането. Използва се цинково масло, което обикновено се нанася вечер на зачервените участъци. Сутрин се прилага крем певизон. Нанася се само на болните участъци не повече от пет дена. Чака се кремът да попие и тогава се слага памперса. Този факт не винаги се знае и спазва. При поставянето на памперса веднага след намазването съществува опасност от интоксикация от наличния кортизон в мехлема.
При пъпчици с бели връхчета се използва разтвор на метиленово синьо. С този разтвор пъпчиците се тушират сутрин и вечер. Само метиленовото синьо има изразен антистафилококов ефект. Ето защо това синьо не трябва да се заменя с други багрила (пиоктанин, фуксин). Певизонът, цинковото масло и метиленовото синьо са класиката в лечението на подсичането. Цитираните медикаменти не могат да се прилагат като проофилактика на подсичането. В стремежа да създам такъв профилактичен мехлем, след дългогодишни изследвания съумях в дадена мазилкова основа да внедря витамините „А“ ,„Д“ и „Е“ и да ги обогатя с рициново масло. Оказа се, че създаденият мехлем има изключителен профилактичен и много добър терапевтичен ефект. Нещо повече – цитираният мехлем, известен като Мехлем против подсичане „Узунови“, когато се прилага редовно (след всяко измиване на бебето), е предпазил много бебета от подсичане. Изобщо подсичане не се е появило. Този мехлем може да се прилага и като бебешко масло за улесняване на кожния растеж. Допълнителното включване на варова вода още повече засили неговите профилактични и терапевтични качества. Готов съм да дам подробна информация на всяка майка, която се интересува от него.


Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM