Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

В ПОМОЩ НА СЕГАШНИТЕ
И БЪДЕЩИ РОДИЛКИ

Напоследък раждаемостта се увеличава. Все повече са родилките, които кърмят своите бебета. Похвален факт. Майчината кърма е незаменима. Не винаги млечвните зърна са подготвени за акта на кърменето. Подготовката се извършва в крайните месеци на бременността. Млечните зърна и ореолът около тях се обтриват периодично с груба хавлиена кърпа. Целта е тъканта на цитираната структура да загрубее. Това загрубяване предпазва от появяването на нацепвания или т.н. „рагади“. Последните са много болезнени. Това затруднява храненето на бебето. Измъчва се и детето и родилката. Рогадите се повлияват благоприятно от мехлем, който трябва непрекъснато да бъде на млечните зърна и на ореолите около тях. Само пред4и кърмене тези структури се измиват с хладка вода и сапун и хубаво се подсушават. Бебето се кърми и отново мехлемът се нанася. Този мехлем съдържа танин, анестезин, сулфатиацол, риванол, перувиански балсам, ланолин и вазелин. Всяка една аптека, приготвяща лекарства, може да го направи. Патент е на частна аптека „Узунови“. Танинът ограничава възпалението. Анестезинът силно обезболява. Сулфатиацолът и риванолът действат антибектериално. Перувианският балсам улеснява заздравяването на тъканта. Ланолинът и вазелинът спомагат за доброто проникване на компонентите в дълбочина на наранената тъкан. Обикновено за 3-4 дена рогадитне напълно се ликвидират.
Млечните зърна се чистят по описания начин, дори и бебетата да не се кърмят, а се използват млекосмукатели за набавяне на кърмата. Частна аптека „Узунови“ е готова да даде по-подробна информация за рогадите, както и да достави цитирания мехлем на всяка родилка, имаща нужда от него.


Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт


 

 

  


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM