Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

Писма до редакцията

ЖИВЕЕМ В УСЛОВИЯ
НА БЕЗНАДЕЖДНОСТ

Много често ме питат: Защо в с. Мраморен, при цялото му невероятно природно богатство и икономически възможности, стандартът на живот е толкова нисък? Защо е сред водещите по продажност и кражби? И още много подобни въпроси, чиито отговори се крият в близкото минало. През изминалите години за Мраморен се отпускаха недостатъчно средства - нещастни трохи за просвета, култура, инфраструктура т.е. за собственото ни бъдеще.
А заедно с това десетки, дори стотици хиляди се източват от скромната му икономика чрез кражби и укриване на данъци. Много хора на неговата територия се сдобиха с богатства без особени усилия. По тази причина миграцията и моралното разлагане на мраморенци върви с ускорени темпове.
Нравствеността помага да се запази блгарският и общочовешки ген. А тъкмо нравственост досегашното местно ръководство не можа да осигури. Защо разсъждавам така? Защото нравствеността е продукт на човешкия мозък, мозъкът е част от нашето тяло, тялото зависи от средата. Което означава, че какво мислим зависи от това в каква среда се намираме, в каква среда живеем. Тоест, нашето днешно състояние продукт на нечие недомислие. Възможно е и да греша. Но нима не е недомислие обществени сгради, в случая Ловен дом, на който покривната конструкция всеки момент може да рухне, салона в центъра на селото - младежка дискотека, летно кино и прочие да бъдат заключени, а ключовете да се намират в община Враца. Та нима не е недомислие местния кмет да няма свой бюджет на селото, съобразен с нуждите на мраморенци, а директно да получава сума в размер на 5 хиляди лева. Ако това не е недомислие, подигравка с потребностите на едно село, то аз питам какво е.
В каквато и опаковка да ни поднасят днешното състояние на село Мраморен - дали като демокрация, или предстоящо светло бъдеще, едно е ясно - то е за сметка на разрушаване неговите устои.
Уважаеми господин Младенов,
Умението да се мисли е умение да се променя живота към по-добро бъдеще. Само един вътрешно много добродушен човек може да намери правилните, мъдри и твърди решения на проблема не само на Мраморен, но и в останалите села на общината. Вярвам във Вас.
Господа общински съветници, партийната ненавист, осъждането и обидата са признаци на слабост, нежелание да се променяме, трансформираме и възприемаме действителността такава, каквато е. Днес вие имате шанса, възможността да се докажете като достойни и обществено полезни дейци. "Белият лист" е пред вас. Какво ще напишете в него - бъдещето ще покаже. На добър път!.


Янчо ТОШЕВ
с. Мраморен


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"

ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM